Practicom logo

Vijf redenen om te starten met SuiteProjects

‘Waarom wij als snelgroeiende organisatie al 3 jaar geleden hadden moeten starten met SuiteProjects’ 

In onze vorige blog heeft u kunnen lezen dat wij sinds enkele maanden gestart zijn met het aanbieden van SuiteProjects. Minstens net zo interessant om aan te geven is waarom wij zelf eigenlijk gaan starten met SuiteProjects.

Zoals bijna alle bedrijven gebruiken ook wij meerdere systemen om de mensen te voorzien in de informatiebehoefte. Deze programma’s (een projectadministratie, crm, rapportage programma, financiële administratie en Excel voor rapportages) worden doormiddel van menselijke handelingen of programmatjes aan elkaar gekoppeld waar het geregeld voorkomt dat één van de programma’s niet werkt wat dan weer aangezwengeld moet worden.

Ook het gebruik van Excel om mooie grafieken te maken ontbreekt niet in onze organisatie. Het gevolg is dat er (te) veel menselijke handelingen gedaan worden. Dit kan er toe leiden dat onjuiste informatie uit het systeem gehaald wordt. Daarnaast neemt de kans op fouten toe en nog veel vervelender, worden er verkeerde conclusies getrokken. Ook bestaat het gevaar dat een enkele wijziging in één van de gebruikte systemen, niet wordt doorgevoerd in de overige rapportage-middelen.

Met NetSuite en de SuiteProjects module gaan we een ‘alles in één systeem’ gebruiken. De gehele orderstroom van onze leveringen, het projectenbeheer, uren registratie, facturatie en financiële administratie zit dan in één pakket. Hiermee kunnen we, via persoonlijke Dashboards, onze mensen direct laten zien wat de status van de orders zijn, hoe projecten ervoor staan en ons hoofd van de administratie ziet direct hoe we er financieel voor staan. Bovendien kunnen we met NetSuite veel sneller dan in het verleden aanpassingen maken.

Met de groei die wij de afgelopen jaren hebben doorgemaakt wordt het voor ons als directie steeds belangrijker om sneller inzicht in de cijfers te hebben. Dit geeft een rustiger gevoel, omdat je weet dat alles uit één bron komt en er niet iemand foutje kan maken bij het overtypen van gegevens. En wij kunnen ons steeds meer gaan richten op onze mensen en, nog belangrijker, op de klanten omdat we ons niet meer met randzaken hoeven bezig te houden.

 

Wat zijn de 5 belangrijkste kenmerken van SuiteProjects?

  1. Direct inzicht in cijfers: De projectadministratie binnen SuiteProjects is onderdeel van NetSuite, dé nummer 1 Cloud ERP software volgens Gartner. Met NetSuite heeft u direct inzicht in uw cijfers, door vooraf-geconfigureerde dashboards en KPI’s, zoals winstmarges en het projectbudget. Hiermee verhoogt u direct de effectiviteit van uw projecten. U heeft te allen tijde inzicht in de huidige en nauwkeurige projectstatus en identificeert hierdoor problemen proactief. Dit zorgt voor een optimale samenwerking tussen de projectleider en teamleden.
  2. Effectief projectmanagement: Met SuiteProjects zorgt u ervoor dat de juiste mensen altijd aan het juiste project werken en de juiste middelen beschikbaar hebben. Hiermee voorkomt u dat uw medewerkers stil komen te zitten. De teamleden zijn in staat om gemakkelijk en snel een gedetailleerde uren- en onkostendeclaratie in te vullen, zowel op kantoor, thuis als onderweg. Dat maakt het beheer van tijd en kosten voor u optimaal.
  3. Optimale facturatie: SuiteProjects is direct gekoppeld met de financiële gegevens, waardoor gedurende het hele project nauwkeurige informatie en facturatie beschikbaar is. NetSuite biedt flexibele factureringsopties, waarbij het mogelijk is om regels in te stellen voor bijvoorbeeld terugkerende diensten of project mijlpalen.
  4. Minder fouten: Naast de koppeling met de financiële gegevens, heeft NetSuite de enige CRM -oplossing die volledig is geïntegreerd met de backoffice. Hierdoor hoeft er minder handmatig gedaan te worden, wat resulteert in minder fouten en het versnellen van de processen. Door de real-time data heeft u door de hele klantlevenscyclus de juiste gegevens beschikbaar, van Lead tot aan Factuur.
  5. Eén oplossing voor een optimale bedrijfsvoering: Met NetSuite heeft u één oplossing voor al uw systemen: SuiteProjects sluit naadloos aan op de sterke standaard functionaliteiten in NetSuite: ERP, CRM en financials en nog veel meer! Hiermee bieden we een complete oplossing en hoeft u zich niet meer druk te maken om lastige koppelingen met andere systemen.

NetSuite Financials biedt uitgebreide mogelijkheden, volledig geïntegreerd met uw backoffice-, verkoop- en project-opleveringsprocessen. Met NetSuite Financials kunt u verder groeien dan traditionele boekhoudsoftware, omdat u alle gegevens beschikbaar heeft om beter en sneller beslissingen te nemen.

Vanzelfsprekend is, dat met een internationale organisatie, NetSuite uitermate geschikt is. Met meerdere vestigingen wereldwijd en kennis van lokale wet- en regelgeving kunt u Netsuite overal ter wereld gebruiken. NetSuite is geschikt om meerdere dochterondernemingen te beheren, waarbij rekening wordt gehouden met de lokale belastingregels, valuta, rapportagevereisten, juridische zaken en meer. Hiermee creëert u een optimale operationele controle, allemaal vanuit één systeem.

NetSuite heeft standaard veel uitgebreide rapportages en KPI’s. Is dit niet voldoende? Met de Analytics-tools kunt u gemakkelijk rapportages toevoegen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Bent u benieuwd hoe we SuiteProjects en NetSuite voor u kunnen inzetten?
Neem contact op via onderstaande knop, we laten u graag zien hoe NetSuite meer waarde voor uw organisatie kan opleveren!

Vraag informatie aan

 

Terug naar Nieuwsoverzicht »