Ontstaan

De geschiedenis van Practicom is een vermelding waard. Twee ondernemers, elk met hun eigen specialiteit, bundelden de krachten om een van de meest allround ICT dienstverleners uit de regio te worden.

Twee ondernemers, één visie

In hun ontmoetingen ontdekten de twee ondernemers, Martin Spaans van PractiCom Automatisering en Rob ter Borg van Xenconnect, dat hun normen en waarden op gebied van automatisering bijzonder veel raakvlakken hebben.

“Wij zitten niet tegenover, maar náást de klant.”

“Al te vaak hoor je dat bedrijven hun onderneming aanpassen aan de automatisering. De automatisering moet zich natuurlijk aan het bedrijf aanpassen, niet andersom!”

“Doen wat je belooft.”

“Open en eerlijk.”

“In de IT-wereld is het heel gebruikelijk om met de vinger steeds naar een ander te wijzen. De klant is daar niet bij gebaat. En dat doen we dan ook niet.”

“Als mensen met plezier voor je werken, dan weet je dat het je goed doet.”

“Als je ondernemer wordt enkel om het geld, dan ben je snel klaar in dit wereldje.”

“Wat voor ons van belang is, is dat het vertrouwen in de mens achter de automatiseerder altijd belangrijk zal blijven.”

Twee specialiteiten, één allround team

PractiCom Automatisering heeft zich vanaf 1985 gericht op hardware, software en maatwerkapplicaties en bouwde in hun werk en contact met hun klanten een kwalitatief hoogstaande naam op.

Xenconnect (voorheen bekend onder de naam TriConnect) heeft zich sinds 1999 gespecialiseerd op het gebied van systeembeheer en online oplossingen. De regio sprak en spreekt over Xenconnect als ‘betrouwbaar en eerlijk’.