Practicom logo
Terug naar referenties

Over CWA Diensten

CWA (Centrale Winkel Automatisering) is in 2005 ontstaan als project voor het standaardiseren van artikelinformatie tussen leveranciers en het leveren van artikelinformatie aan diverse kassa-systemen van verschillende (web)winkels. Sinds 2011 maakt CWA onderdeel uit van Bionext.

Maatwerk software

Practicom is als medebedenker van de CWA sinds het begin betrokken geweest bij het gehele proces omtrent de artikelinformatie in de biologische sector. Om al deze informatie te beheren heeft Practicom een maatwerk software omgeving gecreëerd waar de artikelinformatie vanuit de leveranciers wordt geïmporteerd en richting (web)winkels wordt geëxporteerd. De software is gebouwd om het beheer van dit proces zoveel mogelijk te automatiseren. Zo worden de import/export acties automatisch uitgevoerd en gemonitord. Ook worden leveranciers automatisch op de hoogte gebracht als er fouten zitten in de aangeleverde artikelinformatie. De software is in de loop der jaren steeds verder uitgebreid en geoptimaliseerd en wordt nog steeds doorontwikkelt. In de biologische sector zijn hierdoor diverse afspraken gestandaardiseerd en de kwaliteit van de artikeldata is sterk verbeterd.

Naast de maatwerk software zorgt Practicom ook voor het beheer van de cloud omgeving waar de software op draait en het beheer van de hosting omgeving waar de websites cwadiensten, cwabestel en cwaweb op draaien.

Practicom heeft voor CWA (onderdeel van Bionext) de software ontwikkeld voor het beheren van de informatiestromen tussen leveranciers en (web)winkels in de biologische sector.

— Paul Soeterbroek, CWA Servicedesk