Practicom logo

Dit is waar wij voor staan

“Het zijn saaie lui daar bij Practicom. Ze doen gewoon wat ze beloven.”

Ja klopt, u heeft gelijk: we zitten nog steeds náást onze klant in plaats van tegenover. We staan nog steeds klaar als uw verlengde Software afdeling, bij wie u terecht kunt voor al uw software vragen, ERP oplossingen en websites. Nog steeds bieden we professionele diensten. We werken oplossingsgericht met u samen en doen inderdaad wat we beloven.

Maar…… we zijn niet saai.

Ons team van 14 professionals staat voor u klaar en denkt met u mee. Wij gaan voor flexibiliteit, hebben geen 9 tot 5 mentaliteit en houden van humor. Open en eerlijk samenwerken is de basis in onze contacten met klanten en leveranciers. We zijn leergierig, hebben een gedegen kennis van zaken en zijn pioniers op het gebied van nieuwe ontwikkelingen. We gaan voor de hoogste kwaliteitsstandaard en bezitten uiteraard de bijbehorende kennis.

Kortom; we doen gewoon wat we beloven!

Team

Zeven consultants, zes programmeurs, één administratie medewerker en een uitstekende koffiemachine bieden u ruim 150 jaar (koffiemachine niet meegerekend) ervaring waar u uit kunt putten. In ons team staan samenwerking en kennisdeling hoog in het vaandel, waardoor u altijd van de juiste informatie voorzien wordt. We houden van scholing en ontwikkelen, houden onze ogen en oren open en maken graag het onmogelijke voor u mogelijk.

Ontstaan

De geschiedenis van Practicom is een vermelding waard. In 1985 startte Wim Spaans een automatiseringsbedrijf voor het leveren van computers en printers. Kort daarna begon hij ook met het ontwikkelen van maatwerk software oplossingen in Lotus 123 (de voorloper van het alom bekende Excel). De klanten hadden toen al één aanspreekpunt voor al hun automatiseringsvraagstukken.

In deze jaren is Martin Spaans (zoon van) ook al regelmatig in het bedrijf te vinden. Eind 1999 is hij alleen aan het roer gekomen en heeft Practicom uitgebouwd tot een organisatie met 14 medewerkers in 2011. In datzelfde jaar is een fusie aangegaan met Xenconnect waar de krachten gebundeld werden om een van de meest allround ICT dienstverleners in de regio te worden. Met de overname van de websitebouwer Netonline in Veghel, in 2016 is deze ambitie verder opgepakt.

Deze groei hebben we kunnen doorzetten en met bijna 30 medewerkers hebben we in 2021 besloten om de twee afdelingen (Systeembeheer en Software ontwikkeling) op te splitsen in twee aparte bedrijven.

Vanaf oktober 2021 zullen de mensen van Practicom (Software) zich verder gaan focussen op het ontwikkelen van Maatwerksoftware, NetSuite ERP oplossingen, Websites en Webshops.

Practicom pand - ict - software - netsuite Uden

Missie & Visie

Openheid, eerlijkheid en betrouwbaarheid staan hoog in het vaandel in ons contact met klanten, leveranciers en collega’s. Gecombineerd met een professionele en kwalitatieve werkhouding leidt dit tot tevreden klanten, die een langdurige relatie met Practicom aangaan. Dit biedt ons de gelegenheid om een duurzaam stimulerende omgeving te bieden aan onze werknemers, waar ruimte is voor ontwikkeling, groei en innovatie.

Vanuit onze positie naast en met de klant, passen we de software aan naar de wensen én eisen van de onderneming. We geven eerlijk advies, leveren óf kwaliteitsproducten óf niks, en we doen wat we beloven.