Practicom logo
Terug naar referenties

Over Postuma

Postuma is een groothandel in aardappelen, groenten en fruit (AGF) met meer dan 100 jaar ervaring. Naast het leveren van producten bieden ze ondersteuning aan zelfstandige AGF specialisten. Dit doen ze o.a. door het aanbieden van een breed en onderscheidend assortiment.

Maatwerk software

InVerVo

Sinds 1996 is Postuma al klant bij Practicom. Destijds de basis gelegd met een relatief eenvoudig software pakket maar vandaag de dag uitgegroeid tot een volledig ERP pakket voor alle inkopen, verkopen, voorraden, relatiebeheer en facturering. Daarnaast zijn er koppelingen gebouwd voor communicatie met webshop en boordcomputers.

Mobiele Fust Retour Invoer

In 2016 is er gestart met een applicatie voor het registeren van fusten en fusten retour. Tot die tijd werd dit nog op papier gezet door de chauffeurs en later op kantoor handmatig in InVerVo verwerkt. Met deze nieuwe applicatie kunnen de chauffeurs deze gegevens direct verwerken op de boordcomputer waar de applicatie op draait. Vervolgens wordt deze data automatisch verstuurd en verwerkt in InVerVo.

Webshop

In 2012 is de webshop live gegaan. Practicom heeft zowel de front- als backend gecreƫerd. Daarnaast wordt de shop gehost in de hostingomgeving van Practicom. De webshop is gemaakt voor B2B en vooral bedoeld als vervanger van de papieren prijslijst. Orders worden vanuit de webshop verstuurd en verwerkt als verkooporder in InVerVo.

"Het grote voordeel van Practicom is dat je precies krijgt wat je wilt. Eigenlijk is alles wat je bedenkt mogelijk en daarmee kun je de ICT omgeving perfect afstemmen op de operatie."

- Jarno Kwakkel, Bedrijfsleider Postuma Kampen