Practicom logo
Terug naar referenties

Over Udea

Udea is een groothandel van biologisch levensmiddelen en franchisegever van biologische supermarktformule Ekoplaza. Ze leveren zowel verse als houdbare producten en is marktleider in biologische producten.

Maatwerk software

InVerVo

Sinds 1992 bouwt Practicom samen met Udea aan een maatwerk software pakket genaamd InVerVo. Destijds begonnen als DOS programma maar inmiddels een volwaardig Windows pakket dat door middel van server-client opstelling over meerdere remote desktop servers wordt gebruikt. Op een gemiddelde dag zijn er meer dan 200 InVerVo sessies tegelijkertijd actief.

In de basis beschikt InVerVo nog over de basisfunctionaliteit zoals inkoop, verkoop, voorraad, productinformatiebeheer, relatiebeheer en facturering maar in de loop der jaren is de functionaliteit binnen deze modules flink uitgebreid en zijn er modules bijgekomen. Enkel voorbeelden zijn de magazijnscanoplossing waarmee het pickproces volledig te beheren is en de WMS module waarmee het mogelijk is om de voorraadbeheer te automatiseren en voorraadlocaties beheersbaar en inzichtelijk te maken. 

Daarnaast zijn er vele in- en export mogelijkheden gecreëerd zoals een automatisch verwerken van bestellingen via modem, e-mail en FTP, API koppeling met PostNL en product informatie uitwisseling met CWA, Udea webshop en Ekoplaza webshop.

Webshops

Zowel voor de Udea webshop als Ekoplaza webshop is Practicom verantwoordelijk voor de hosting en backend. Practicom verzorgt de gehele keten. Dit betekent dat de productinformatie vanuit InVerVo terecht komt in de middelware en vanuit daar door middel van een API uit te lezen is voor de frontend. De orders die gecreëerd worden in de webshop komen weer terecht in InVerVo waar deze als verkooporder worden verwerkt. Door de grote ambities van Udea blijven de webshops volop in ontwikkeling. Practicom verzorgt deze ontwikkeling volgens het agile / scrum - principe waarin we continu samen met Udea kijken naar de verdere ontwikkeling van de keten.