Practicom logo
Terug naar referenties

Over Udea

Udea is een groothandel van biologisch levensmiddelen en franchisegever van biologische supermarktformule Ekoplaza. Ze leveren zowel verse als houdbare producten en is marktleider in biologische producten.

Maatwerk software

InVerVo

Sinds 1992 bouwt Practicom samen met Udea aan een maatwerk software pakket genaamd InVerVo (Inkoop Verkoop Voorraad). Destijds begonnen als DOS programma maar inmiddels een zeer volwaardig Windows pakket dat door middel van server-client opstelling over meerdere remote desktop servers, PC’s en laptops wordt gebruikt. Op een gemiddelde dag zijn er meer dan 250 sessies tegelijkertijd actief.

In de basis beschikt InVerVo over de basisfunctionaliteit zoals inkoop, verkoop en voorraad maar in de loop der jaren is de functionaliteit binnen deze modules flink uitgebreid en zijn er modules bijgekomen. Enkel voorbeelden zijn productinformatiebeheer, relatiebeheer en facturering. Daarnaast is een complete magazijnscanoplossing gebouwd waarmee het pickproces voor zowel groothandel- als consumenten orders volledig te beheren is.

Naast deze modules zijn er vele in- en export mogelijkheden gecreëerd zoals een automatisch verwerken van bestellingen via modem, e-mail en FTP, API koppeling met DeliveryMatch en product informatie uitwisseling met een centrale online database, Udea webshop en Ekoplaza webshop.

De laatste jaren ligt de focus vooral op performance verbetering, optimalisatie van de processen en verder automatiseren van processen. Zo draaien er inmiddels een 50 tal services die zorgen dat diverse handelingen die eerst handmatig werden verricht nu volledige automatisch worden uitgevoerd op dag/tijdstip naar keuze.

WEBSHOPS

Zowel voor de Udea webshop als Ekoplaza webshop is Practicom verantwoordelijk voor de backend. Dit betekent dat de productinformatie vanuit InVerVo en software van derde terecht komt in de middelware en vanuit daar door middel van een API uit te lezen is voor de frontend. De orders die gecreëerd worden in de webshop komen weer terecht in InVerVo waar deze als verkooporder worden verwerkt. Door de grote ambities van Udea blijven de webshops volop in ontwikkeling. Practicom verzorgt deze ontwikkeling volgens het agile / scrum - principe waarin we continu samen met Udea kijken naar de verdere ontwikkeling van de keten.

Is uw interesse gewekt?

Laten we dan zeker eens samen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Neem contact op met Martin
Ik hoor u graag
Martin
Martin