Practicom logo

Google Analytics 4

Maakt u gebruik van Google Analytics maar heeft u nog niet de laatste versie?
In oktober vorig jaar is Google begonnen met het uitrollen van de vernieuwde versie van Google Analytics. In deze versie zijn naast een visueel redesign ook een aantal nieuwe functies toegevoegd, en is de user engagement centraler gezet.  Daarnaast zijn in de afgelopen maanden zijn hier nog een aantal fixes doorgevoerd waardoor de belangrijkste problemen zijn verholpen. 

Ingrijpende veranderingen
Google Analytics heeft een grote update gekregen: Google Analytics 4 (GA4). Met deze versie word gebruik gemaakt van het event-driven datamodel, gaat de bounce rate stoppen en is het makkelijker om cross-platform te gaan meten. Door de komst van mobiele apps & one page websites is het bijhouden van pageviews en sessies niet altijd meer de beste manier om een bezoekerservaring te meten. Immers, op een one-page website zullen mensen langer blijven zitten, omdat alle informatie op 1 pagina te vinden is. De huidige manier van analyseren geeft dus niet altijd de beste cijfers. Dit probeert Google met GA4 te veranderen.

Er zijn naast het event-driven datamodel nog meer nieuwe functies gepresenteerd voor GA4. Eigenlijk hebben al deze functies hetzelfde gevolg: je cijfers weerspiegelen de moderne consument beter en overzichtelijker. Google Analytics 4 maakt het makkelijker om doelgroepen te maken op basis van wat gebruikers op je site hebben gedaan. Op basis van de verzamelde gegevens kun je binnenkort bijvoorbeeld bezoekers automatisch laten groeperen in mensen die waarschijnlijk binnen 7 dagen terugkeren op je website, en mensen bij wie dit onwaarschijnlijk is.

Bron: Frankwatching

Stap nu over
Ons advies is om niet te lang te wachten met het toevoegen van Google Analytics 4. 
Google Analytics 4 begint namelijk weer met een frisse start. De data uit de vorige versie is niet over te zetten. Hoe eerder de nieuwe versie draait, hoe eerder deze de data al kan gaan uitlezen. Zo kunt u van beide versies gebruik maken. Zodra u klaar bent voor de overstap naar versie 4, heeft u meteen al de data om ermee verder te gaan.

Neem contact op met uw webbouwer / marketingpartij voor de implementatie.

Draait uw website bij Practicom?

Dan kunnen Elina Melgers en Robert Bongers u verder helpen.
Vul onderstaande gegevens in en wij zullen z.s.m contact met u opnemen.

Velden met een * zijn verplicht.

Ja, ik wil graag dat Practicom Google Analytics 4 implementeerd a €40,-

Terug naar Nieuwsoverzicht »