Practicom logo

Google Analytics 4

28 juli 2021 websites, webwinkel

Google Analytics heeft een grote update gekregen: Google Analytics 4. Met deze versie word gebruik gemaakt van het event-driven datamodel, gaat de bounce rate stoppen en is het makkelijker om cross-platform te gaan meten.
Lees meer »

Vijf redenen om te starten met SuiteProjects

15 juni 2021 oracle-netsuite

In onze vorige blog heeft u kunnen lezen dat wij sinds enkele maanden gestart zijn met het aanbieden van SuiteProjects. Minstens net zo interessant om aan te geven is waarom wij zelf eigenlijk gaan starten met SuiteProjects.
Lees meer »

Meer webshops dan fysieke non-food winkels eind 2021

1 juni 2021 websites, webwinkel

ING verwacht voor 2021 dat er in de non-food retail geen groei zal plaatsvinden. Voor webwinkels daarentegen wordt een groei van 25% verwacht. Er was voor de coronacrisis al een trend waarneembaar waarbij er een verschuiving plaatsvond naar online verkopen.
Lees meer »

Online omzet in de maand april bijna 19% hoger

31 mei 2021 websites, webwinkel

Het CBS heeft cijfers gepubliceerd waarin naar voren komt dat er voor nagenoeg alle soorten webwinkels een stijging in verkopen is. Webwinkels welke als hoofdactiviteit verkoop via internet hebben, hadden een stijging van 17,8% t.o.v. vorig jaar. Webwinkels waar de verkoop via internet een nevenactiviteit is, stegen zelfs met 19,4%.
Lees meer »

Practicom is gestart met SuiteProjects!

6 mei 2021 oracle-netsuite

SuiteProjects is een Professional Services Automation (PSA) oplossing, gebouwd op NetSuite. ‘Saai’ gezegd is het een Projecten en Uren administratie en dit sluit naadloos aan op NetSuite, waarin Enterprise Resource Planning (ERP), Customer Relatiebeheer (CRM), HR en boekhouding allemaal in één systeem zitten.
Lees meer »

Maatregelen Practicom in verband met het Coronavirus

16 maart 2020

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland volgen ook wij de adviserende maatregelen van het RIVM m.b.t. de beperking van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen hebben we ook bij Practicom overgenomen en blijven minimaal tot 6 april van kracht.
Lees meer »

Wijzigingen webhosting pakketten

29 januari 2020 beveiliging

Vanaf 1 januari 2020 zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd in de webhosting pakketten
Lees meer »

Uitfaseren van TLS 1.0 en TLS 1.1.

3 december 2019 beveiliging

Het gebruik van TLS 1.0 en TLS 1.1 wordt wereldwijd niet meer als veilig beschouwd. Hierdoor kan Practicom per 1 januari 2020 geen ondersteuning meer bieden voor deze versies.
Lees meer »

Ondersteuning Windows 7 stopt

9 september 2019 beveiliging

Microsoft heeft verklaard 10 jaar productondersteuning voor Windows 7 te leveren toen het werd uitgebracht op 22 oktober 2009. Wanneer deze periode van 10 jaar afloopt, beëindigt Microsoft de ondersteuning voor Windows 7. De exacte datum voor het einde van de ondersteuning voor Windows 7 is 14 januari 2020.
Lees meer »

Waarschuwingen bij HTTP worden ernstiger

16 augustus 2019 beveiliging, websites

Er gebeurt veel op het gebied van de weergave van HTTP en HTTPS door de verschillende browsers, die al langere tijd bezig zijn met het verbeteren van de herkenbaarheid van veilige websites en streven naar HTTPS als standaard. De afgelopen maanden zijn er weer een aantal wijzigingen aangekondigd.
Lees meer »